Veel van vroeger

“Weet je nog, toen…”Ontdek met de twee fietsroutes “Veel van Vroeger”, een initiatief van Lesley van Halte Bontebrug en Herbert en Jolanda van De Langenbrinck Eerlijk Heerlijk, een boeiende reis terug in de tijd. Deze routes zijn bedoeld voor zowel de lokale bewoners als toeristen, waarbij alles van vroeger in de Oude IJsselstreek en net over de grens tot leven komt.

Tijdens de tocht fiets je langs cultureel erfgoed en nostalgische plekken. Je ontmoet de mammoet en krijgt een glimp van het leven in een naoorlogse noodwoning. Onderweg passeer je de oude ijzerfabriek, een prachtig landgoed en een authentieke kruidenierswinkel met bakkerij. Molens, een kasteel, een charmante kringloopwinkel en een antiekwinkel voegen diversiteit toe aan de route.

Voor een smakelijke onderbreking zijn er nostalgische lunchrooms, een rustpunt met theetuin en een Engelse pub en tearoom langs de route te vinden. Elk van deze plekken is meer dan een bezoek waard en biedt een unieke ervaring om even tot rust te komen en te genieten van de omgeving.De twee fietsroutes zijn verdeeld in Route Noord (ongeveer 40 kilometer) en Route Zuid (ongeveer 36 kilometer).

Ga op de fiets terug in de tijd, ontspan en vergeet de tijd (niet)...

Tips voor het downloaden van de fietsroutes:

Optie 1

Download de Fietsknoop-app (zoek in je app store op Fietsknoop fietsen en wandelen). Open de Fietsknoop-app, klik rechtsbovenin op het camera icoon en scan de QR code van Route Noord of Route Zuid die in de folder staat.
Let op: er zijn punten aan de route toegevoegd waarbij wordt afgeweken van de bestaande knooppuntnummers. Wij adviseren daarom het geluid tijdens gebruik van de knooppuntenapp aan te zetten.


Route noord


Route zuid

Optie 2

Andere mogelijkheid is om via vvvoudeijsselstreek.nl/Veel-van-Vroeger de buttons GPX Route Noord of GPX Route Zuid, het GPX-bestand van route noord of route zuid te downloaden en in je favoriete fietsapp (bijvoorbeeld Komoot, GPX Viewer, Knooppunt etc.) te openen.

Je kunt de routefolder, informatie over de deelnemende ondernemers en andere details vinden op vvvoudeijsselstreek.nl/Veel-van-Vroeger. De folder is gratis verkrijgbaar vanaf 22 juni bij het VVV Inspiratiepunt en bij de genoemde ondernemers. Deze routes kunnen het hele jaar door worden gefietst.

“Veel van Vroeger” is ontstaan uit ontmoetingen tijdens bijeenkomsten van STROIJ (Stichting Toerisme, Recreatie Oude IJsselstreek). Deze stichting bevordert de samenwerking en verbinding tussen toeristische en recreatieve ondernemers in de Oude IJsselstreek. Dankzij de inbreng en de vrijwillige bijdragen van de ondernemers die op de folder vermeld staan, zijn de folders gratis verkrijgbaar.Halte Bontebrug | Bontebrug 106 | Silvolde | halte@bontebrug.nl | KvK: 64502627