Halte Bontebrug: kruidenierswinkel en bakkerij van toen

Kent u ze nog? Producten als Sun light zeep, Vim, pruimtabak, Henco, Maggi en Erdal. Deze en nog vele andere 'golden oldies' zijn weer te bewonderen bij Halte Bontebrug, een oude kruidenierswinkel met monumentale bakkerij.

Beleef de sfeer van weleer op een uniek plekje. Natuurlijk rinkelt de originele winkelbel bij binnenkomst, en staat daar de originele grutterskast met geëmailleerde naamplaatjes op de vele laden en vakken. 'Bloedworstkruiden', 'gort' en 'griesmeel'.
De oude kassa en koffiemolen pronken op de toonbank. In de oude bakkerij lijkt het net alsof de bakker ieder moment kan binnenlopen. De geur van meel en vers gebakken brood vult in je beleving de ruimte. De originele oven, bakkersfiets, troggen, mixers en blikken staan te wachten op gebruik.Lesley en Ivor zijn samen met hun kinderen de derde en vierde generatie 'Helmink' die het pand sinds 1937 bewonen. Gelegen aan de toenmalige doorgaande weg tussen Doesburg en Gendringen vormde Halte Bontebrug een aangename onderbreking van de reis. De tramhalte voor de deur vormde voor velen uit Dinxperlo de begin of eindhalte.
Na een uitgebreide renovatie van het gemeentelijk monument stelden Lesley en Ivor de oude museumwinkel tijdens de Open Monumentendagen open. Door de talloze enthousiaste reacties besloten zij deze unieke winkel en bakkerij weer te openen.Halte Bontebrug is een museumwinkel en biedt een klein assortiment aan streekproducten en producten uit grootmoederstijd. Zoals oud Hollands snoep, nostalgisch speelgoed, nougat, koekjes, bakproducten, jam, zeep, lokale biertjes en thee. Net zoals vroeger wordt het snoep in papieren puntzakken geschept en ook de worst hangt boven de toonbank. Indien gewenst kunt u mooie cadeaupakketten samen laten stellen (grotere hoeveelheden op aanvraag).

Bent u nieuwsgierig geworden? De winkel is open op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Bij fiets- of wandeltochten zal de winkel extra open worden gesteld. Deze extra dagen vindt u onder het kopje "contact en tijden". Wilt u de winkel en bakkerij buiten de openingstijden bezoeken of wilt u meer informatie? Maak dan gerust een afspraak en neem contact met ons op.Halte Bontebrug | Bontebrug 106 | Silvolde | halte@bontebrug.nl | KvK: 64502627